Sa samo 8 godina oboljela je od raka dojke | isfurano!

Autor:
Objavljeno: 18. 10. 2017
Kategorije: News

Sa samo 8 godina oboljela je od raka dojke

Dvije godine nakon što joj je dijagnosticiran rak dojke, desetogodišnja Chrissy Turnerje sretna, u remisiji (stanje odsutnosti aktivnosti bolesti iliti prolazno popuštanje nekih simptoma), i stidljivo je počela razmatrati kako želi da joj izgledaju grudi.

Prije nešto više od mjesec dana, Chrissy se prvi put sastala s plastičnim kirurgom kako bi smislili plan kako rekonstruirati njezinu lijevu dojku.

View image on Twitter

S osam godina, Chrissy je bila najmlađi pacijent s dijagnozom sekretornog karcinoma dojke, rijetkog oblika bolesti koji se pojavljuje u samo jedan posto svih karcinoma dojke.

Napravili su joj mastektomiju, u dobi u kojoj nije bila dovoljno stara ni za prvi grudnjak.

Sve je počelo u listopadu 2015. godine kad se Chrissy uplašeno požalila roditeljima da je napipala kvržicu na prsima. Zabrinuti, ali odlučni da budu proaktivni, Annette i Troy Turner su odveli svoju kćer kod dvojice doktora. Jedan je rekao da je kvržica vjerojatno posljedica infekcije, a drugi da je u pitanju benigni tumor.

Budući da nisu bili zadovoljni pregledima i dijagnozom, odveli su Chrissy trećem doktoru koji je kvržicu pravilno dijagnosticirao u studenom 2015. Chrissy je tako postala najmlađi pacijent koji boluje od ovog rijetkog oblika raka.

Savewunderweib.de1WUNDERWEIB .deAlles rund um Wunderweib

Razlog zašto roditelji nisu olako prihvatili objašnjenja prva dva doktora je zato što su se oboje borili s bolestima, Annette je pobijedila prvi stupanj raka grlića maternice, a Troy se borio s Ne-Hodgkinovim limfomom još otkad je Chrissy bila beba.

Ali, bez obzira na njihovo loše iskustvo, ništa nije moglo smanjiti bol koju su osjećali kad su Chrissy morali reći da ima rak i da će morati ići na ozbiljnu operaciju.

Mjesec dana kasnije na PET-scan pregledu, ispostavilo se da rak kod Chrissy nije proširio. Bio je lokaliziran na tkivu dojke i nije se proširio na limfne čvorove, što je značilo da ne treba zračenje.

Troyu je dijagnosticiran 3 stupanj Ne-Hodgkinovog limfoma još u 2008. godini te je nakon osam mjeseci kemoterapije ušao u remisiju. Ponovo su 2011. doktori identificirali zabrinjavajuća područja na tijelu, što od onda drži obitelj Turner u napetosti.

– Ljudi me pitaju kako se nosim s tim, nemam izbora, moram – kaže Annette. Ali bez obzira na sve teške borbe i  loše vijesti kojih se ova obitelj naslušala, ostaju pozitivni i idu dalje.

Troyev i Chrissyn rak ostao je u remisiji 2013. godine, a Annettein rak se nije vratio. Annette je izjavila da ni rak nije mogao zaustaviti njihovu kćer da se veseli i bude dijete, piše Daily Mail.

– Samo osam mjeseci nakon operacije Chrissy se htjela igrati na penjalici. Bojala sam se zbog oporavka mišića na cijelom tom dijelu tijela, ali to ju nije zaustavilo, penjala se kao da se ništa nije dogodilo – opisuje Annette jedan od prvih dana na igralištu.

Chrissyn život se brzo vratio u normalu, iako svakih tri do četiri mjeseca moraju ići na preglede. I dalje se igra sa zmajevima, crta, pleše i čita. Sa starijom sestrom Brianom je bliža nego ikada.

SaveMail Online1Maura PetzoltCancer Warriors & Survivors

– Svi smo imali “bliske susrete” s rakom i ta borba nas je jako zbližila – objašnjava Annette.

Iako je Chrissy uvijek pokazivala empatiju prema drugoj djeci, danas još i više pazi na djecu s poremećajima i kojima treba pomoć u društvu vršnjaka. Cijela obitelj je ostala usko povezana s Udrugom Mascot Miracles koja im je pomogla kad su otkrili da Chrissy ima rak.

Obitelj Turner živi dan po dan, znajući da je budućnost za njih jako nesigurna.

– Najteži dio je to što tek trebamo vidjeti kako će se Chrissy razviti. Svjesna sam da će neki dijelovi njezinog odrastanja, poput puberteta, biti puno teži nego kod druge djece. Najviše kad drugim djevojčicama počnu rasti grudi.

Ali što se toga tiče, tu su Turneri već napravili prvi korak i odveli je kod plastičnog kirurga koji joj je objasnio sve što se događa s grudima kod žene te kako se radi rekonstrukcija grudi, ako ju ikad poželi.

– Chrissy je veselo i pozitivno dijete koje donosi radost u svoju okolinu, a to što smo prošli samo nas je naučilo koliko nada pruža snage i činjenici da je vrijedno boriti se za svaki trenutak koji nam život pruža – zaključila je Annette.